Lees online
Ik huur Ik zoek Over deltaWonen
Nieuwsbrief 21 maart 2017
Woning verbeteren

Al onze woningen comfortabeler, daar werken we dagelijks aan. Omdat veel oudere woningen niet goed geïsoleerd zijn, gaat er veel warmte en dus ook energie verloren. Woningen kunnen dan koud en tochtig aanvoelen. De CO2 uitstoot en de energierekening zijn daardoor onnodig hoog. Daarom gaan we de komende jaren al onze bestaande woningen verbeteren en comfortabeler maken. Dit doen we met het aanbrengen van energiebesparende voorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn van: extra isolerend glas, vloerisolatie, dakisolatie en mechanische ventilatie. 

8000 woningen tussen 2013 en 2024 verbeterd
Tussen 2013 en 2024 gaan we ongeveer 8000 bestaande woningen verbeteren. Hieronder ziet u hoeveel woningen we de afgelopen 4 jaar hebben verbeterd, in 2016 waren dat er 1274. Steeds meer van onze huurders geven toestemming voor woningverbetering, in 2016 was dit 96 procent.  

 



 
Vraag van een huurder
Dagelijks krijgen we vragen binnen van onze huurders. In elke nieuwsbrief geeft 1 van onze Klantenservice medewerkers antwoord op een vraag van een huurder die ook voor u interessant kan zijn
 
Vraag: Hoe kan ik de huur automatisch betalen?

Antwoord: U kunt de huur automatisch betalen door een machtigingsformulier in te vullen. Dit formulier vindt u op onze
website. Print het uit, vul het in en vergeet uw handtekening niet. Het formulier kunt u inscannen en mailen naar info@deltawonen.nl. U mag het natuurlijk ook opsturen of langsbrengen. Lees verder
 
Aan de slag in de tuin
Het is weer lente! Bomen en planten komen weer in bloei. De woonomgeving wordt groener. Het is fijn als het rondom de woning en in de buurt onderhouden is. Dan kunt u prettig wonen.
Als woningcorporatie vinden wij het belangrijk dat tuinen en de woonomgeving er netjes onderhouden uitzien. Een tuin die erg verwildert is, past niet in een straat. Het kan een ergernis worden voor andere bewoners.
           
Wij vinden het belangrijk dat tuinen een verzorgde indruk maken. Dus geen hoog opschietend onkruid, overhangende takken of een kapotte schutting. Ook het snoeien van bomen in uw tuin is iets wat huurders zelf moeten doet. Bomen mogen niet te hoog worden, overlast of beschadigingen aan de woning veroorzaken. Ook mag de tuin niet vol staan met goederen en vuilniszakken. Best veel om te doen dus.
 
Is de tuin niet goed onderhouden?
Dan spreken wij huurders hierop aan. Onze wijkconsultenten lopen door de wijk en zien wanneer een woning of tuin niet goed onderhouden is. Ze gaan dan in gesprek en stellen samen met de huurder een termijn vast wanneer de tuin op orde moet zijn.
           
Hulp nodig bij tuinonderhoud
Wij snappen dat het niet altijd mogelijk is om de tuin te onderhouden. Bent u ziek of al wat ouder? Dan is het werk in de tuin misschien te zwaar. Geldt dit voor u? Neem dan contact met ons op. We bespreken samen wie u kan helpen bij het tuinonderhoud. Zo kunnen wij u in contact brengen met vrijwilligers of een organisatie die u voor een klein bedrag kunnen helpen. Zo houdt u toch een fijne woonomgeving. Lees verder
 
Op stap met de vakman

Onze vakman Martin Zuidberg komt bij onze huurders over de vloer wanneer zij bijvoorbeeld bellen met een reparatieverzoek. In het filmpje loopt deltaWonen reporter Quesa een middag met hem mee. Bekijk hier het filmpje

 




 
DeltaWonen digitaal
Huurders, woningzoekenden en andere geïnteresseerden kunnen informatie vinden op onze website www.deltawonen.nl. Via Ik huur, Ik zoek en Over deltaWonen klikt u heel gemakkelijk door naar de informatie die u zoekt. U kunt natuurlijk ook de zoekbalk gebruiken. U vindt dan snel en gemakkelijk informatie over bijvoorbeeld huur betalen, onderhoud, het woningaanbod, onze projecten en nog veel meer.
 
Een plek waar u alles zelf regelt
Later dit jaar kunnen huurders ook inloggen op ons huurdersportaal – Mijn deltaWonen. U kunt via het huurdersportaal straks dingen zelf regelen zoals een reparatieverzoek, het inzien en wijzigen van gegevens, het melden van overlast of het doen van een betaling. Dit kan 24 uur per dag, zeven dagen per week. Dus wanneer het u uitkomt. En nog een mooi voordeel, in de meeste gevallen gaat het online sneller dan bellen. Als het zover is, krijgt u een persoonlijk bericht van ons met uitleg over Mijn deltaWonen.
 
Uw gegevens volledig en juist
Het is belangrijk dat wij gegevens van onze huurders goed in ons klantsysteem hebben staan. Regelmatig controleren de medewerkers van onze Klantenservice de gegevens van klanten die bellen of aan de balie komen. Met een groot aantal huurders hebben wij niet regelmatig contact. Toch is het belangrijk dat wij u altijd kunnen informeren: per brief en in de toekomst ook via e-mail. We merken ook dat steeds meer mensen beter mobiel te bereiken zijn. Niet van iedereen hebben wij een mobiel nummer. Of misschien heeft u een nieuw nummer?
Geef uw e-mailadres en mobiele nummer aan ons door. Dan hebben wij al uw gegevens. Maak gebruik van het formulier op onze website of bel ons.  
 
Koopwoning: Leeuwerikstraat 39, Kampen
In Kampen staat deze eengezinswoning met 3 slaapkamers te koop: Leeuwerikstraat 39
Koopprijs €142.500,- K.K.
 
De woning ligt aan een groenstrook en heeft een eigen achtertuin met achterom. In de tuin staat een berging. De woning is voorzien van dubbelglas en de HR combiketel is in 2000 geplaatst.

Bent u geïnteresseerd in deze woning? Neem dan contact met ons op.    Lees verder
 
De Centrale Bewonersraad
De Centrale Bewonersraad deltaWonen vertegenwoordigt en behartigt de belangen van alle huurders van deltaWonen. In onze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws van de Centrale Bewonersraad. Kijkt u voor meer informatie ook eens op de website: www.bewonersraaddeltawonen.nl.
 
Nieuwe bestuursleden Bewonersraad
Eind januari vertelden wij u dat de Centrale Bewonersraad 4 nieuwe bestuursleden voor benoeming heeft voorgedragen. De benoeming van de 4 nieuwe leden heeft nu plaatsgevonden en dat is een belangrijke versterking.
 
De Bewonersraad  heeft ook een kandidaat gevonden voor de functie van met name het bestuurssecretariaat.  De kandidaat R. Dekker huurt een woning van deltaWonen in Kampen. Hij heeft Bedrijfskunde gestudeerd en is gespecialiseerd in communicatiestrategie en bestuursprocessen. Wilt u meer informatie over deze kandidaat? Dan kunt u een uitgebreidere beschrijving opvragen via het secretariaat van de Bewonersraad. Mail hiervoor naar secretariaat@bewonersraaddeltawonen.nl.
 
De kandidaat is door de Bewonersraad al voorgedragen aan de Raad van Commissarissen van deltaWonen. Hij wordt onder voorbehoud van bezwaar benoemd. U kunt als huurder bezwaar maken tegen deze benoeming. Dit doet u door te mailen naar secretariaat@bewonersraaddeltawonen.nl. U kunt bezwaar maken tot en met 31 maart 2017.
 
Nieuwe website Bewonersraad
Met alle veranderingen die zich momenteel voordoen binnen de Bewonersraad  is het ook tijd dat de website wordt vernieuwd. Samen met studenten van het Deltion College heeft de Bewonersraad een nieuwe frisse website gemaakt die binnenkort live zal gaan. Tot die tijd is de oude website even “onder constructie”. Wij vragen uw begrip hiervoor.  De nieuwe website gaat live per 1 april aanstaande. Op de nieuwe website is ook een aparte plek met contactinformatie van de bewonerscommissies.
 
Huurdersdag 2017
Het is inmiddels traditie geworden dat de Bewonersraad  1 keer in de 2 jaar een huurdersdag organiseert samen met de 2 andere huurdersorganisaties van SWZ en Openbaar Belang. De huurdersdag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 4 november in de Buitensociëteit. De Buitensociëteit is te vinden tegenover het station in Zwolle. De huurdersdag is er ‘voor alle huurders van de Zwolse woningcorporaties, maar zeker ook voor onze huurders uit Kampen en Wezep. Daarom hebben we gekozen voor een locatie die nog beter bereikbaar is. Op de huurdersdag komen dit jaar de volgende thema’s (zoals nu bekend) aan bod: energiebesparing en betaalbaarheid; hoe werken Sociale Wijkteams en wat betekenen woonvisies en prestatieafspraken voor u?
Zet u de datum alvast in uw agenda? Binnenkort vindt u meer informatie op de website Huurdersdag.nl.
 
Facebook
Twitter