Lees online
Ik huur Ik zoek Over deltaWonen
Nieuwsbrief 13 februari 2018
Zeggenschap: Contact is het toverwoord!
Afgelopen dinsdag 30 januari presenteerden we in samenwerking met Club Cele de stadsontmoeting zeggenschap. Met ruim 60 huurders, zakelijke belanghouders en medewerkers praatten we samen  over dit onderwerp.  Want wat is zeggenschap? En hoe creëren we dat?
Hoe verschillend de adviezen hierover aan deltaWonen ook zijn, iedereen is het er wél over eens: De natuurlijke contactmomenten tussen verhuurder en huurder zijn dé momenten voor zeggenschap van de huurder.

En daarmee sluit Evert Leideman de avond af met: ‘Onze huurders zijn ons bestaansrecht, en het is belangrijk om te weten wat zij willen. 2018 is voor ons het jaar van de Zeggenschap; dat begint bij goed contact’.
Meer over de opbrengst van deze avond leest u hier. 
 
Bewonersraad deltaWonen maakt zich sterk voor OV Kampen
Begin 2017 vernam de Bewonersraad deltaWonen dat provincie Overijssel sterk wil bezuinigen op het openbaar vervoer in Kampen. Hierdoor kan Kampen haar enige stadsbuslijn kwijtraken: lijn 11. Openbaar vervoer is voor onze huurders belangrijk. Daarom is de Bewonersraad het gesprek aangegaan met provincie Overijssel. Lees verder op de website van de Bewonersraad
 
Enquete openbaar vervoer
Zoals u in het vorige artikel kon lezen, maakt de Bewonersraad deltaWonen zich sterk voor het openbaar vervoer in Kampen. De Bewonersraad is benieuwd naar uw mening over het openbaar vervoer in Kampen, Wezep en Zwolle. Reist u wel eens met de bus in één van deze plaatsen? Dan stellen wij het op prijs als u onze enquête invult. De enquête is volledig anoniem. Ga naar de enquête. 
 
Gezocht: Nieuw bestuurslid
De Bewonersraad deltaWonen zoekt een nieuw bestuurslid. Kom jij ons versterken? De Bewonersraad is de wettelijke vertegenwoordiger van alle huurders van deltaWonen in Kampen, Oldebroek en Zwolle. Wij zetten ons in voor optimaal woongenot in een veilige, prettige omgeving. Meer informatie + reageren via de website van de Bewonersraad.
 
Lezen uit de Minibieb
In Holtenbroek staan zo’n 18 Minibiebs: kastjes met daarin boeken voor kinderen en volwassenen. Bewoners kunnen hier vrijblijvend boeken halen, brengen of lenen. De boeken zijn verkregen via Stichting Kinderzwerfboek en soms ook van collega’s of bewoners die boeken overhebben.
Complexbeheerder Yvonne van Heerde heeft de flats van deltaWonen in Holtenbroek aangemeld via Travers. ‘Er wordt ontzettend leuk op gereageerd,’ vertelt Yvonne, ‘ik hoop dat we binnenkort steeds meer Minibiebs zullen tegenkomen in de flats  of wijken van deltaWonen.’

14 van de Minibiebs zijn door ‘Minibieb-kinderen’ uit Holtenbroek opgestart. Zij promoten en beheren de Minibiebs onder andere door boeken inzamelacties en leesactiviteiten te organiseren. Door de huismeester te helpen met afval te prikken of de Minibieb kunnen kinderen een stempel verdienen; bij 5 stempels krijgen ze een gratis zwembadkaartje.

Ook een Minibieb?
Wilt u ook een Minibieb? Aanmelden kan via www.kinderzwerfboek.nl
, hierna kunt u aan de slag met een hamer en spijkers of zelfs gebruikmaken van een oude koffer die u nog heeft rondslingeren! Binnen 2 weken na aanmelding ontvangt u een gratis startpakket met 50 stickers, flyers en een poster.

 
Vraag van een huurder
Dagelijks krijgen we vragen binnen van onze huurders. In elke nieuwsbrief geeft 1 van onze Klantenservice medewerkers antwoord op een vraag van een huurder die ook voor u interessant kan zijn.

Vraag: Ik ben mijn sleutel kwijt of heb mijzelf buitengesloten, ik kan mijn woning niet in. Wat kan ik doen?

Antwoord: Heeft u geen reservesleutels meer en kunt u niet in uw woning komen? Dat is erg vervelend. Wij hebben geen reservesleutels van onze woningen. Een van onze monteurs kan komen om de deur van de woning te openen. Deze kosten zijn voor u. Neem contact met ons op 038 851 02 00 voor overleg. We zijn uiterlijk binnen 2 uur bij u. Meer informatie over de kosten vindt u op onze website www.deltawonen.nl 
 
Nieuwbouwprojecten
Wezep
Het is alweer enige tijd geleden dat deltaWonen nieuwbouw heeft gerealiseerd in Wezep.
Kort geleden zijn we gestart met de bouw van woningen aan de Spoorlaan. Hier komen 12 eengezinswoningen. Deze worden de eerste ‘nul op de meter woningen’ in Wezep.

De woningen worden rond de zomer opgeleverd.

Nul op de meter
Een nul op de meterwoning (NOM) is een zeer energiezuinige woning. Dit komt door bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. Hierdoor wekt u zelf energie op voor uw woning.
U betaalt een vast bedrag per maand bij uw energieleverancier. Er moet namelijk altijd een bepaald bedrag worden betaald voor de aansluiting op het elektriciteitsnet.
Als u vervolgens meer energie verbruikt dan uw woning opwekt, dan betaalt u bij voor het extra gebruik.

Kampen
Aan de Schokkersstraat in Kampen worden 12 eengezinswoningen gebouwd. De woningen zijn grotendeels in de fabriek voorbereid en bestaan uit verschillende elementen. De verschillende elementen worden aan elkaar gekoppeld.

Per dag wordt ter plekke ongeveer 1 woning gebouwd. Door de korte bouwtijd realiseren we snel nieuwe woningen en verminderen we mogelijke overlast voor omwonenden. Binnenkort zijn de woningen te vinden op de Woningzoeker.

Zwolle
Aan de Friesewal op het bovendek van de parkeergarage Dijkstraat worden op dit moment 37 huurappartementen gebouwd: 27 kleinere met 1 slaapkamer en 10 grotere met 2 slaapkamers.
Om de energielasten zo laag mogelijk te houden, worden de appartementen goed geïsoleerd en komen er zonnepanelen op het platte dak. De appartementen krijgen geen gasaansluiting. De verwachte oplevering van de appartementen is in het najaar van 2018.

Aan het Katwolderplein worden op dit moment 6 eengezinswoningen en 42 appartementen gebouwd. De woningen komen achter de nieuwe parkeergarage/bioscoop en naast de eengezinswoningen die al zijn opgeleverd. Ook deze woningen worden in het najaar van 2018 verwacht. Een mooie plek voor wie vlakbij de binnenstad van Zwolle wil wonen.

Meer informatie over onze nieuwbouwprojecten vindt u op www.deltawonen.nl of bel 038 851 02 00.
 
Uw huurzaken online regelen
Sinds kort kunt u met mijn Deltawonen zelf uw huurzaken online regelen. Als u naar de website gaat en inlogt kun u hiermee een reparatieverzoek doen, de huur betalen via Ideal, of antwoord krijgen op een veelgestelde vraag.
Natuurlijk is het geen enkel probleem als u liever met 1 van onze medewerkers praat. Zij staan graag voor u klaar om meer uitleg te geven.
Wilt u Mijn Deltawonen activeren? Dat kan via deltawonen.nl. Activatiecode kwijt? Bel 038 851 02 00.
 
Facebook
Twitter