Delta Wonen
Lees online
Ik huur Ik zoek Over deltaWonen
Een samenvatting van het jaar 2018 bij deltaWonen
'Bouwen aan de toekomst'. Dat is de titel van ons jaarverslag 2018 wat vandaag is verschenen. In deze nieuwsbrief leest u er iets meer over. Het complete jaarverslag leest u hier.  Hieronder geven we alvast een samenvatting. Leest en kijkt u mee?
Wilt u met ons meepraten en denken over ons beleid, producten en diensten? Lees dan gauw verder hoe u zich aan kunt melden voor ons klantenpanel.
Afspelen
 
We werken aan de beschikbaarheid van woningen
Want nog steeds te veel mensen moeten te lang wachten op een betaalbare huurwoning. Wij zijn altijd op zoek naar een goede balans tussen de beschikbaarheid, (duurzame) kwaliteit en betaalbaarheid van de sociale huurwoningen. Samen met gemeenten, huurders en andere corporaties willen we voor onze doelgroep zoveel mogelijk gelijke kansen creëren. En voorkomen dat de wachttijden verder oplopen. Daarom hebben we in 2015 met de gemeente Zwolle afgesproken 445 extra woningen in Zwolle versneld op te leveren (de versnellingsactie). Zo konden we in 2018 231 nieuwe woningen opleveren. Het grootste gedeelte in Zwolle, een kleiner aantal in Kampen. In de periode tot aan het jaar 2026 bouwen we nog eens 1250 nieuwe sociale huurwoningen.

Wonen moet betaalbaar blijven
Dat is voor al onze huurders van belang. Onze huren zijn dit jaar minder gestegen dan het wettelijk toegestane maximum van 3,9%. De meeste huurders van deltaWonen kregen een huurverhoging tussen de 1,4% en 2,1%. Meer dan 98% van de nieuwe huurders met huurtoeslag hebben, volgens de wet ‘Passend Toewijzen’, een woning toegewezen gekregen onder de aftoppingsgrens. Om uw vaste lasten zo laag mogelijk te houden, werken we hard aan het energiezuinig bouwen van nieuwe woningen en het energiezuiniger maken van bestaande woningen.
 
Comfortabel wonen met een lagere energierekening
Dat is het doel wanneer we een woning verduurzamen. Een kwalitatieve woning is een woning die duurzaam is en waar u comfortabel in kunt wonen en leven. In 2018 hebben 947 woningen een E-renovatie gehad. Daarbij hebben wij de kwaliteit en het comfort van onze woningen verbeterd en kunnen bewoners profiteren van een lagere energierekening. In totaal hebben we al ruim 4000 van onze circa 15.000 woningen verduurzaamd. In onze Energieproeftuin in Berkum onderzoeken we samen met bewoners en partnerorganisaties goede oplossingen voor energiezuinige, comfortabele én betaalbare woningen. Deze informatie gebruiken we weer bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Zo werken we steeds aan het verduurzamen van onze woningen.

Prettig leven doen we samen
Wonen is meer dan een dak boven uw hoofd. We willen dat u zich thuis voelt in uw eigen huis en buurt. Daarvoor hebben we elkaar nodig.
Daarom hebben we in 2018 op verschillende terreinen de samenwerking opgezocht met klanten, zakelijke relaties en samenwerkingspartners. In 2018 vroegen we onze huurders, stakeholders en medewerkers naar hun mening over 'Zeggenschap'. Deze visie is verwerkt in de nieuwe koers van deltaWonen: Groei en Geluk.

Klanten waarderen onze dienstverlening nog steeds goed. Dat is ook in 2018 gebleken in de Aedes-benchmark. Klanten beoordelen deltaWonen in 2018 met gemiddeld een 7,6 (landelijk gezien waarderen huurders hun woningcorporatie met een 7,5). 
 
Digitalisering maakt onze dienstverlening beter
Misschien heeft u daar al iets van gemerkt. Want we hebben in 2018 ook gebouwd aan onze eigen organisatie. We hebben een nieuw systeem gekregen die ons ondersteunt bij al onze processen. Zo kunt u steeds meer huurzaken zelf online regelen via MijndeltaWonen. En versturen we steeds meer post per e-mail. Ook ontwikkelden we samen met andere corporaties een nieuwe Woningzoeker. Huurders en toekomstige huurders in de regio Zwolle en Kampen kunnen nu nog makkelijker woningen zoeken en daarop reageren. Zelf kunnen we nu nog makkelijker en sneller woningen matchen met een woningzoekende. En dat is prettig voor iedereen!
 
We zijn financieel gezond
Het jaar 2018 hebben we afgesloten met een positief resultaat van €152,6 miljoen. Onze woningen zijn meer waard geworden. Dit komt doordat de woningmarkt weer verder is aangetrokken. Een huis is eind 2018 meer waard dan aan het begin van 2018. Het gaat hier niet om cashgeld dat we kunnen uitgeven. We verkopen de woningen namelijk niet. Belangrijker is, dat onze 'kassa', waar onder andere geld uit de verhuur van woninge in komt, in 2018 €18,1 miljoen positief bedraagt. Dit geld gebruiken wij om nieuwe woningen te bouwen en bestaande woningen te onderhouden en duurzaam te maken.
 
Groei en Geluk: bouwen aan een nieuwe samenleving
Dat is een korte samenvatting van de koers Groei en Geluk die we in 2019 hebben ingezet. Groei als het gaat om ondernemen, werken, leren en wonen. Voor u als huurder, maar ook voor onze medewerkers. Groei leidt tot geluk: zingeving, voldoening en plezier. Want mensen kunnen groeien als zij hun basis op orde hebben; als zij een veilige woonplek hebben van waaruit zij hun leven kunnen opbouwen. Als zij mee kunnen doen in de maatschappij en sociale contacten hebben. Als zij het gevoel hebben dat er naar hen geluisterd wordt en dat ze er toedoen.

Groei en Geluk is gemaakt met medewerkers en stakeholders. Samen bouwen we aan een nieuwe samenleving!
Het complete jaarverslag leest u hier.
 
Wat vindt u er van?
Daar zijn we vaak benieuwd naar. Want uw mening is van belang. Bent u huurder van deltaWonen? En vindt u het leuk om mee te denken over onze producten, beleid en diensten? Doe dan mee met het klantenpanel van deltaWonen. Wanneer u zich aanmeldt voor ons klantenpanel krijgt u een paar keer per jaar een uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek. Soms is het een vragenlijst, een andere keer is het een gesprek met u alleen of samen met andere huurders.
U bepaalt zelf waar u over mee wilt praten. Aanmelden kan hier 
 
Facebook
Twitter